Мей: підозрювані у справі Скрипалів - офіцери ГРУ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Мей: підозрювані у справі Скрипалів - офіцери ГРУ РФ

Мей: підозрювані у справі Скрипалів - офіцери ГРУ РФ
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей заявила, що росіяни Олександр Петров та Руслан Боширов, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Про це вона повідомила в ході виступу у британському парламенті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

"На підставі даних розвідки уряд дійшов висновку, що дві особи, імена яких назвали поліція та прокуратура, є офіцерами російської військової розвідки, також відомої як ГРУ. ГРУ - це високодисциплінована організація з добре налагодженим ланцюгом командування. Отже, це не було випадковою операцією. Вона майже напевно була схвалена поза межами ГРУ на вищому рівні російської держави", - сказала Мей.

Окрім того, політикиня зазначила, що після отруєння Росія розпочала кампанію з дезінформації. Мей наголосила, що спроби Кремля приховати правду лише підкріплюють їхню вину. Вона нагадала, що тільки Росія мала технічні можливості, операційний досвід і мотив для проведення нападу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова прокоментувала звинувачення Британії у справі Скрипаля, закликавшит Лондон "перейти від інформаційних маніпуляцій" до практичної взаємодії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?