Ми абсолютно готові - США виступили із застереженням для Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми абсолютно готові - США виступили із застереженням для Росії

Ми абсолютно готові - США виступили із застереженням для Росії
Джерело:  online.ua

У 2021 році закінчується чинність Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, однак в американському уряді припускають його непродовження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Post.

Згідно з інформацією високопоставлених посадовців США, у Вашингтоні зацікавлені у залученні до переговорів про сучасне озброєння Китаю.

Водночас Сполучені Штати готові не пролонгувати угоду зовсім.

"Ми абсолютно готові вийти (з договору). Але я би пом'якшив це, сказавши, що насправді усі варіанти розглядаються", - пояснив анонімний інформатор.

Ще у травні Маршалл Біллінгслі, спеціальний представник президента США з контролю над озброєнням, оголосив про "неправильну основу на майбутнє" у разі підписання рішення про пролонгування угоди.

Слід нагадати, йдеться про документ під назвою СНО-3. Він набув чинності у 2011 році після підписання президентами РФ та США Дмитром Медведєвим та Бараком Обамою. Чинність закінчується 5 лютого 2021 року.

Договір став фактично черговим у серії подібних йому, що тягнеться з 1970-х років. Першу у такому роді угоду, яка торкалася скорочення потужної зброї, підписали ще американський президент Джиммі Картер та радянський лідер Леонід Брежнєв.

З того часу переговори поновлювалися, договори пролонгувалися та доповнювалися.

Цікаво, що ініціатива Вашингтона щодо Китаю не зустріла підтримки у Піднебесній. офіційний Пекін проти розширення угоди на третю сторону, він звернув увагу на нібито прагнення адміністрації Дональда Трампа позбутися відповідальності.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що очільник Білого дому Дональд Трамп та російський президент Володимир Путін вже встигли домовитися про проведення термінових переговорів про нову ядерну угоду. За попередніми даними, вони пройдуть вже в червні 2020 року. Цю інформацію підтвердив спеціальний представник американського лідера з питань контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?