Це станеться уже в червні - стало відомо про нову угоду Трампа та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться уже в червні - стало відомо про нову угоду Трампа та Путіна

Це станеться уже в червні - стало відомо про нову угоду Трампа та Путіна
Джерело:  online.ua

Поки міжнародна спільнота робить все можливе, щоб зупинити пандемію коронавірусу, США та Росія намагаються паралельно вирішувати свої проблеми. Так, нещодавно стало відомо, що очільник Білого дому Дональд Трамп та російський президент Володимир Путін вже встигли домовитися про проведення термінових переговорів про нову ядерну угоду. За попередніми даними, вони пройдуть вже в червні 2020 року. Цю інформацію підтвердив спеціальний представник американського лідера з питань контролю над озброєннями Маршалл Білінгслі на своїх сторінках в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Американський дипломат розповідає, що детально обговорював тему майбутніх перемовин з заступником міністра МЗС РФ Сергієм Рябковим - бесіда відбулася 8 червня. Вони вже узгодили час і місце проведення перемовин щодо питань ядерної зброї - все відбудеться у червні.

"Також запросили Китай. Чи підключиться Китай, і чи буде вести добросовісні перемовини?" – зазначив Біллінгслі.

Інших важливих подробиць представник Дональда Трампа не опублікував. Варто зазначити, що наразі офіційних повідомлень від Кремля взагалі немає. Що цікаво, нещодавно агентство Bloomberg з посиланням на неназваного чиновника Держдепартаменту США розповідало, що Рябков і Біллінгслі зустрінуться у Відні 22 червня.

"Співрозмовник видання не виключив, що США, ймовірно, забажають продовжити дію договору з Росією про скорочення оборонного озброєння, або СНО-ІІІ ("Новий старт"). Але у разі, якщо Росія "зобов’язується встановити тристоронній контроль над озброєннями з Китаєм", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що 2 червня президент РФ Володимир Путін неочікувано для всіх затвердив Основи російської політики в галузі ядерного стримування. Наразі відомо, що у документі, серед іншого, прописані умови застосування ядерної зброї. Зазначається, що Росія може використати ядерне стримування в разі загрози агресії проти Росії при здійсненні потенційним ворогом конкретних дій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США вирішили жорстко відповісти РФ і взяли на озброєння боєголовку з ядерним зарядом малої потужності W76-2 Trident.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?