США вирішили жорстко відповісти РФ - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

США вирішили жорстко відповісти РФ - що відбувається

США вирішили жорстко відповісти РФ - що відбувається
Джерело:  Голос Америки

Американська влада не втомлюється вигадувати нові способи боротьби з Росією. Цього разу ВМС Штатів взяли на озброєння боєголовку з ядерним зарядом низької потужності W76-2 Trident. Таку ракету було розміщено на підводному човні USS Tennessee. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Згідно з даними Федерації американських науковців, ВМС США ввели у використання боєголовки з ядерним зарядом низької потужності W76-2 Trident. Ракету з таким зарядом було розміщено на підводному човні USS Tennessee, що виконував завдання патрулювання в Атлантичному океані наприкінці 2019 року.

Варто звернути увагу на те, що вперше про боєголовку було повідомлено в урядовому звіті про ядерну боєготовність США 2018 року, де йшлось, що вона "допоможе протистояти будь-яким хибним уявленням про наявність слабкостей США в регіоні". Неважко здогадатися, що в цьому описі мається на увазі протистояння Росії в сфері тактичної ядерної зброї, вважають американські науковці.

"Звіт про ядерну боєготовність обґрунтував використання W76-2 в якості відповіді на те, що РФ, зменшила поріг першого застосування власної тактичної ядерної зброї в обмежених регіональних конфліктах, у випадку, якщо вона програватиме війну звичайною зброєю", - розповідають фахівці.

Ганс Крістенсен, директор ядерного проекту Федерації американських науковців, розповів, що вчені отримали інформацію про розміщення нових боєголовок з розмов із поінформованими посадовцями США. Що важливо, Пентагон відповів виданню NPR, що не коментує такі питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фахівці авторитетного видання National Interest заявили,  що у світі існує п’ять видів підводних човнів, які здатні знищити світ за 30 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?