"Ми бачимо шахрайство": США відповіли на цинічні звинувачення Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми бачимо шахрайство": США відповіли на цинічні звинувачення Кремля

"Ми бачимо шахрайство": США відповіли на цинічні звинувачення Кремля
Джерело:  online.ua

Заступниця державного секретаря США Андреа Томпсон заявила, що влада РФ продовжує застосовувати пропаганду у дискусії навколо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Американська політикиня зауважила, що наразі Росія - єдина країна, яка стверджує, що США не дотримуються договору. Зокрема, Москва наполягає, що США розгорнули протиракетну систему в Румунії, яка порушує договір.

"За договором, ми не можемо просто вибірково перевіряти системи інших країн. Але ми надали їм дані розвідки та факти, як і наші партнери. Але вони продовжують свою риторику і пропаганду. Це смішно. Світ бачить шахрайство таким, яким воно є, і ми продовжимо притягувати їх до відповідальності", - сказала Томпсон.

 Окрім того, американська дипломатка наголосила,  що Вашингтон готується почати з 2 лютого процес денонсації угоди, який триватиме півроку. За цей період, каже Томпсон, Росія ще може повернутися до виконання договору, але США вже з 2 лютого зможуть проводити науково-дослідні роботи та працювати над системами, які не могли використовувати, коли дотримувалися договору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія розмістила ракети і пускові установки "Іскандер" поблизу кордону з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?