Ми будемо продовжувати: Кабмін попередив українців щодо карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми будемо продовжувати: Кабмін попередив українців щодо карантину

Ми будемо продовжувати: Кабмін попередив українців щодо карантину
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про відсутність в уряду планів щодо "прискореного" послаблення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ топ-посадовця у телеефірі "1+1".

За його словами, представники Кабінету міністрів узгодили чіткий план з п'яти етапів, який будуть використовувати.

"Ми будемо продовжувати. Те, що ви називаєте прискореним – ні. Є п'ять етапів виходу з карантину, ми зараз їх відпрацюємо і, відповідно, при прийнятті наступної дати ми будемо показувати, коли може бути кожний з етапів", - пояснив політик.

Шмигаль зауважив, не йдеться про повернення повного локдауну у разі загострення ситуації. Влада застосовуватиме так званий адаптивний карантин — локальні обмеження у місті нових спалахів.

Громадський транспорт найближчим часом працюватиме відповідно до особливого режиму. Повне відновлення сполучення наразі не планується.

"Вчора (11 травня - ONLINE.UA) ми розпочали перший етап, коли зняли частину обмежень. Наступний етап буде запроваджений тоді, коли кількість захворілих буде зменшуватися протягом певного періоду", - додав прем'єр.

Нагадаємо, карантин в Україні ввели у середині березня та продовжували з того часу. Повне відновлення роботи транспорту, зокрема метрополітенів, передбачається на кінцевих етапах.

Станом на 12 травня в Україні підтвердили 16 023 випадки коронавірусу COVID-19. Смертельних з них 425, ще 3 373 українці побороли хворобу. За останню добу кількість випадків збільшилася на 375.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Єврокомісії почали роботу з населенням країн співдружності з приводу ймовірної другої хвилі пандемії коронавірусу. За словами речника відомства з питань охорони здоров’я та харчової безпеки Стефана де Кеерсмакера, європейські країни наразі зміцнюють системи медичного контролю та спостереження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?