Пандемія коронавірусу: Європа готується до другої хвилі
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавірусу: Європа готується до другої хвилі

Пандемія коронавірусу: Європа готується до другої хвилі
Джерело:  online.ua

Представники Єврокомісії почали роботу з населенням країн співдружності з приводу ймовірної другої хвилі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника відомства з питань охорони здоров'я та харчової безпеки Стефана де Кеерсмакера.

За його словами, європейські країни наразі зміцнюють системи медичного контролю та спостереження.

"Зараз Європейський центр із запобігання хворобам та контролю (ECDC) працює над аналізом ситуації з огляду на можливу другу хвилю (COVID-19) та над заходами, які мають вживатися у цьому зв’язку. Виходячи з останніх оцінок ризиків, які були зроблені ECDC, країни-члени мають підготуватися до ймовірної другої хвилі інфекції та використати всі можливості для зміцнення системи спостереження. Єврокомісія має намір і надалі працювати спільно з ECDC та країнами-членами, щоб забезпечити адекватний рівень реагування та комунікації, яка є ключовою для того, щоб всі громадяни розуміли: нова хвиля можлива, навіть якщо початкова інфекція буде успішно подолана", - пояснив він.

Де Кеерсмакер додав, Єврокомісія регулярно комунікує з усіх необхідних питань з урядами країн. Профільний єврокомісар Стела Кіріакідес також контактує щотижня з міністрами охорони здоров'я. Вона отримує від останніх інформацію щодо забезпечення усім необхідних лікарень та інших медичних закладів.Це дозволяє оцінити загальну готовність ЄС до другої хвилі.

Станом на 12 травня у світі виявили вже майже 4,2 мільйона випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 23 травня в Україні відновлюють рейси три міжнародні авіакомпанії — Czech Airlines, Wizz Air і Lufthansa. Відкрила продаж квитків на транснаціональні рейси з 23 травня та українська авіакомпанія МАУ — клієнтам пропонуються рейси з Києва до Берліна, Лондона, Тель-Авіву та Нью-Йорку. Коли й куди можна буде здійснити авіапереліт з України, повідомляється на сайтах компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?