Ми чекаємо - команда Меркель швидко загнала Путіна у глухий кут
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми чекаємо - команда Меркель швидко загнала Путіна у глухий кут

Ми чекаємо - команда Меркель швидко загнала Путіна у глухий кут
Джерело:  online.ua

Команда лідерки ФРН Ангели Меркель різко змінила свою позицію щодо очільника Кремля Володимира Путіна та скандального газопроводу ПП-2 після того, як офіційно стало відомо, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли бойовою отрутою "Новічок". Так, нещодавно міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер неочікувано для всіх офіційно повідомила, що абсолютно готова детально та уважно обговорити санкції проти Росії, в тому числі й щодо недобудованого газопроводу "Північний потік-2". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Я завжди казала, що "Північний потік-2" - далеко не найулюбленіший мій проєкт", - підкреслила глава консервативної партії Християнсько-Демократичний союз.

Окрім того, політикиня додала, що для неї завжди було зрозуміло, що тут потрібно враховувати обґрунтовані безпекові інтереси країн Центральної Європи та України.

"Подальші кроки Німеччини залежатимуть від дій Москви. Доведене використання хімічної зброї ставить дуже серйозні запитання до російського керівництва... Європа й світ чекають відповідей на них", - наголосила Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Що важливо розуміти, також очільник МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що "має надію на те, що РФ не змусить ФРН змінити свою позицію щодо "Північного потоку-2". Окрім того, німецький дипломат публічно зізнався, що відмова від завершення будівництва газопроводу завдасть шкоди інтересам низки фірм з Німеччини та інших європейських країн. Варто звернути увагу на те, що раніше німецька влада не пов'язувала отруєння Навального з будівництвом газопроводу. Так, лідерка ФРН Ангела Меркель наголосила, що питання газопроводу "Північний потік-2" і отруєння Навального не слід пов’язувати і трубопровід має бути добудований, однак наразі вона також змінила свою позицію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що укранський посол у ФРН Андрій Мельник публічно почав вимагати, щоб Німеччина жорстко покарала команду російського президента Володимира Путіна за отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?