Ми чекаємо — США озвучили нову вимогу Путіну після отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми чекаємо — США озвучили нову вимогу Путіну після отруєння Навального

Ми чекаємо — США озвучили нову вимогу Путіну після отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Член команди чинного очільника Білого дому Дональда Трампа та глава Держдепу США Майк Помпео нагадав команді російського президента Володимира Путіна, що влада Штатів досі чекає пояснень від Кремля щодо ситуації з отруєнням лідера російської опозиції Олексія Навального. Варто зазначити, що жорстка вимога американського дипломата пролунала після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що головного ворога Путіна намагалися отруїти вдруге. Майк Помпео звернув увагу міжнародної спільноти на те, що офіційний Вашингтон одразу ж засудив отруєння російського опозиціонера та намагається добитися справедливості у цій справі, передає ONLINE.UA з посиланням на The Ben Shapiro Show.

Очільник Державного департаменту наголосив, що його команда ще не надсилала запит для отримання нової інформації. Проте навіть після першого факту отруєння Навального Кремль відмовився від пояснень та продовжує ігнорувати вимоги Білого дому та американських дипломатів.

"Але варто сказати, що ми визнаємо і були одними з перших, хто засудив цю неймовірно згубну діяльність і зажадав, щоб Росія пояснила нам точно, як це сталося, хто це зробив. Ми все ще чекаємо цих відповідей", – підкреслив Майк Помпео.

Не забув також глава Держдепу нагадати про те, що Росія сіє хаос, конфлікти і розкол всередині країн Середземномор’я. На переконання команди Дональда Трампа, це є ще однією політичною грою російського президента Володимира Путіна.

"Росія продовжує загрожувати стабільності Середземномор’я, використовуючи різні методи для поширення дезінформації, підриву національного суверенітету і сіючи хаос, конфлікти і розкол всередині країн по всьому регіону. У Сирії Росія підтримує режим Асада, війна якого проти власного народу посилила регіональну нестабільність, привела до затяжного гуманітарного кризі і привела до переміщення половини населення", — публічно поскаржився Майк Помпео.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше науковий співробітник Atlantic Council та політичний експерт Пітер Дікінсон розповів про головні поразки Володимира Путіна у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?