Ми домовилися - Путін шокував заявою про переговори з Лукашенком
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми домовилися - Путін шокував заявою про переговори з Лукашенком

Ми домовилися - Путін шокував заявою про переговори з Лукашенком
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка отримає від Кремля новий кредит, який використають для подолання кризи. Це підтвердив російський президент Володимир Путін, який зустрівся з невизнаним білоруським колегою у понеділок, 14 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені у медіа перші деталі зустрічі.

За словами російського президента, сума кредиту сягає 1,5 мільярда доларів США.

"Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент державний кредит 1,5 мільярда доларів, і ми це виконаємо. Зараз, наскільки відомо, наші міністри фінансів ведуть на цей рахунок роботу на професійному рівні", - пояснив Путін.

Він стверджує, що відповідна інформація може позитивно вплинути на фінансових ринках.

"Не випадково згадав кредит, який Росія найближчим часом планує надати Білорусії, сподіваюся, що це відповідним чином відіб'ється і на фінансових ринках", - оголосив він під час переговорів з Лукашенком.

Натомість білоруський президент зауважив, що вважає за корисне "тісніше триматися зі старшим братом та співпрацювати за усіма питаннями" - тим паче, що Кремль чи не єдиний, хто визнав результати фальсифікованих виборів у Білорусі та, відповідно, Лукашенка на посаді лідера держави.

Лукашенко стверджує, події в Білорусі стали серйозним уроком навіть для Москви, яка разом з Мінськом "витримала" його. Також він закликав до планування спільних військових навчань на рік уперед.

Як повідомляв ONLINE.UA, зустріч лідерів пройшла у резиденції "Бочаров ручей" в закритому форматі"тет-а-тет" — за підсумками переговорів політики не планують робити ніяких заяв для преси. При цьому перші результати переговорів Путіна і Лукашенка вже стали відомі. Російські ЗМІ повідомляють, що глава Кремля підтримав ідею Лукашенко змінити Конституцію Білорусі, назвавши її логічною і своєчасною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?