Ми дуже боїмося: Зеленський зважився на неочікуване зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми дуже боїмося: Зеленський зважився на неочікуване зізнання

Ми дуже боїмося: Зеленський зважився на неочікуване зізнання
Джерело:  ТСН

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на праві забрати "чорні скриньки" з боїнга авіакомпанії МАУ, збитого біля Тегерану, у разі їх неповного розшифрування на території Ірану. Про це президент повідомив в інтерв'ю телеканалу "1+1", передає ONLINE.UA.

За словами глави держави, іранська сторона запропонувала долучити українських спеціалістів до розшифровки "чорних скриньок".

"Іран вже розуміє, що в нас є більше доказів, ніж було з самого початку. У понеділок (3 лютого - ред.) вони нас запрошують летіти в Іран. ... Ми дуже боїмося цього. Чому. Вони можуть запросити наших фахівців в їх ... напевно, сучасну, лабораторію. Але нам вже тоді (на початку січня - ред.) наші спеціалісти сказали, що технічно вони не готові до правильного, правдивого розшифрування (чорних скриньок - ред.)".Тому я боюся, що вони можуть їх долучити до розшифрування там, на місці, разом це зробити, і потім "ну і навіщо вам тепер "чорні скриньки". Ні. Ми хочемо взяти ці скриньки", - підкреслив український лідер.

Окрім того, український лідер додав, що в ході останньої розмови представник Ірану заявив українській стороні: "Окей, якщо ми не зможемо їх розшифрувати, ми вам їх віддамо".

"Я нагадав, що президент Ірану мені давав слово, що ми будемо долучені до будь-яких предметів, доказів і зможемо взяти "чорні скриньки". Тому, думаю, якщо наші фахівці летітимуть туди, вони повинні мати мандат, щоб в разі неповного розшифрування на місці вони забиратимуть "чорні скриньки", - наголосив глава держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський розповів, що Іран від самого початку знав, що український літак МАУ збила ракета і іранській стороні це було відомо на момент збиття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?