Ми дуже цього хочемо: Меркель виступила з важливою заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми дуже цього хочемо: Меркель виступила з важливою заявою щодо України

Ми дуже цього хочемо: Меркель виступила з важливою заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту "нормандської четвірки" (ФРН, Франція, Росія, Україна) найближчим часом у Парижі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DPA.

Політикиня наголосила, що вона та президент Франції Еммануель Макрон дуже хочуть, щоб ця зустріч на найвищому рівні відбулася "дуже швидко" після проведення підготовчої зустрічі радників у "нормандському форматі", а за потреби - й міністрів закордонних справ.

Як відомо, місцем проведення наступного саміту має стати Париж, оскільки остання зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбулася в Німеччині ще в 2016 році.

 Канцлерка акцентувала увагу на важливості якнайшвидшого проведення зустрічі для сприяння певним успіхам у Мінському процесі. У неї склалося враження, що з новим президентом України Володимиром Зеленським це є можливим, додала канцлерка.

"За наявності доброї волі обох сторін ми мали б можливість досягти прогресу", - зазначила Меркель.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Меркель пояснила свій не надто здоровий стан  під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?