Ми готові — ще одна країна виступила з гучною заявою про Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми готові — ще одна країна виступила з гучною заявою про Нагірний Карабах

Ми готові — ще одна країна виступила з гучною заявою про Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Дедалі більше країн роблять все можливе, аби зупинити війну за Нагірний Карабах, яка розгорілася між Азербайджаном та Вірменією. З окремою заявою з цього приводу виступила влада Австрії - вона неочікувано для всіх запропонувала організувати та провести на своїй території перемовини щодо врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі. Таку пропозицію озвучив австрійський канцлер Себастьян Курц на своїх офіційних сторінках в соціальних мережах. Окрім того, він повідомив, що вже навіть встиг провести телефонну розмову з лідером Вірменії Ніколом Пашиняном. За словами Курца, останній позитивно відреагував на його пропозицію та погодився. Також канцлер Австрії висловив надію на мирне врегулювання, передає ONLINE.UA.

"Ми готові. Я підтвердив нашу пропозицію провести наступний раунд переговорів між 2 сторонами. Австрія завжди була місцем для діалогу, і ми будемо продовжувати сприяти деескалації та прямим переговорам", — наголосив Себастьян Курц.

Не можна також не згадати про те, що очільник Кремля Володимир Путін також вже встиг запросити до Москви міністрів закордонних справ обох сторін конфлікту. Окрім того, російський президент провів телефонні перемовини з лідерами держав й почав публічно вимагати припинити бойові дії з огляду на гуманітарну ситуацію — для обміну тілами загиблих та полоненими.

"Опрацьовуються різні схеми дії, серед яких ми запропонували надати московський майданчик для організації зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Вірменії та Азербайджану за участю мінської групи ОБСЄ. Ми ведемо переговори щодо терміну початку переговорів в цьому форматі", – розповіла речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Також нагадаємо, що в ході нового засідання Європарламенту представник Євросоюзу Жозеп Боррель попередив світ про серйозну потенційну небезпеку, яку не можна ігнорувати — за його словами, конфлікт Вірменії та Азербайджану загрожує тим, що в нього можуть втягнути чимало інших країн.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що влада Азербайджану офіційно повідомила, що в конфлікт за Нагірний Карабах втрутилася ще одна країна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?