Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас

Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас
Джерело:  online.ua

Новий керівник Офісу президента України Андрій Єрмак оголосив про наміри займатися питаннями зовнішньої політики на новій посаді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію першого брифінгу посадовця.

За його словами, він не залишить попередні напрямки роботи. Один з них — переговори з Кремлем.

"Одним із пріоритетів для президента, для ОПУ буде припинення війни на Донбасі в інтересах України", - додав Єрмак.

Очільник ОПУ пояснив, що українська сторона готова до виконання своєї частини зобов'язань.

"Ми готові виконати всі домовленості, які були досягнуті в Парижі. У нас є чіткий план, що повинно відбутися для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли відбутися на всій території України відповідно до українських законів", - підкреслив він.

Нагадаємо, вибори в ОРДЛО — один з фінальних кроків врегулювання війни, який відносять до політичного блоку питань. Київ наголошує на неможливості голосування до виведення озброєних угрупувань та повернення контролю над кордоном. У Москві на це не згодні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський також напередодні заявив, що бажав би провести вибори в ОРДЛО разом із загальними місцевими виборами. Попередньо таке голосування планують на майбутню осінь, але цьому передуватиме велика кількість контактів з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?