Вибори на Донбасі: Зеленський виступив з гучною обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі: Зеленський виступив з гучною обіцянкою

Вибори на Донбасі: Зеленський виступив з гучною обіцянкою
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що сподівається на проведення виборів в ОРДЛО разом із загальними місцевими виборами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю, яке оприлюднила пресслужба державного лідера.

За його словами, таке голосування можливе вже восени 2020 року, але необхідно досягнення певних умов. Головна з них — виведення усіх озброєних угрупувань та припинення бойових зіткнень.

На думку президента, "місцеві вибори, які відбуваються одночасно у всій країні, об'єднують країну. Це важливий для мене символ".

"Наскільки це вірогідно? Якщо ми домовимося, все одно буде потрібно десь місяці три, як мінімум, щоб там на місці гарантувати безпеку для всіх — і для журналістів, і для ЦВК, для всіх спостерігачів. Я чомусь вірю, що це можливо, чомусь є таке відчуття", - зазначив Зеленський.

Ситуацію прояснити можуть переговори "нормандської четвірки". У разі нового "топтання на місці" ймовірність повноцінних місцевих виборів зменшиться.

Нагадаємо, російська сторона категорично не погоджується з вимогою вивести окупаційні підрозділи та повернути Києву контроль над кордоном.

Як повідомляв ONLINE.UA, експомічник президента Андрій Єрмак, який обійняв 11 лютого посаду голови ОПУ, розповів про щире прагнення Зеленського завершити конфронтацію на Донбасі. Він наголосив, що українська сторона робить усе можливе для цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?