Ми готові - Україна екстрено звернулася до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові - Україна екстрено звернулася до НАТО

Ми готові - Україна екстрено звернулася до НАТО
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко виступив з гучною заявою - він наголосив, що Україна готова приєднатися до Партнерства розширених можливостей НАТО. Про це він повідомив під час відеоконференції з послами країн-членів Альянсу та представництвом НАТО в Україні, яка відбулася 5 травня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

"З військової точки зору, Україна готова приєднатися до Програми розширених можливостей, яка збільшить взаємосумісність українських військових з підрозділами країн-членів НАТО. Залишається певне "домашнє завдання" на цьому напрямку, але робота добре спланована і її розуміють представники сектору безпеки та оборони України, як і їхні партнери в НАТО", - зазначив Пристайко.

Що стосується політичної складової - наразі вже "формується консенсус" щодо запрошення нашої країни до цього формату.

"На сьогодні в рамках програми з НАТО взаємодіють Австралія, Йорданія, Швеція, Фінляндія та Грузія. Очікую запрошення для України вже в ході наступного засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони", – підкреслив Вадим Пристайко.

Окрім того, він традиціно подякував керівництву Альянсу за послідовну підтримку України у реформі сектору оборони і впровадженні Річної національної програми, яка за змістом близька до Плану дій щодо членства в НАТО.

"Курс України на членство в НАТО залишається незмінним. Річна національна програма та Комплексний пакет допомоги НАТО для України є практичними інструментами, які допоможуть нам досягти цієї мети", – зазначив представник уряду.

Варто нагадати, що нещодавно глава держави Володимир Зеленський, вітаючи Північну Македонію з вступом до НАТО, заявив, що наша країна одного дня також стане повноправним членом Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомому німецькому виданню Der Spiegel вдалося дізнатися, що члени Альянсу побоюються другої хвилі коронавірусу цієї осені і вже активно розробляють план дій на цей випадок. Вони навіть провели таємну зустріч - усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?