Негайно розробити план: стало відомо про таємну зустріч членів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно розробити план: стало відомо про таємну зустріч членів НАТО

Негайно розробити план: стало відомо про таємну зустріч членів НАТО
Джерело:  online.ua

Авторитетному німецькому виданню Der Spiegel вдалося дізнатися, що члени НАТО побоюються другої хвилі коронавірусу цієї осені і вже активно розробляють план дій на цей випадок. Окрім того, стало відомо, що посли країн Альянсу декілька днів тому провели закриту зустріч з очільником НАТО Єнсом Столтенбергом, на якій було вирішено негайно розпочати підготовку плану дій, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що блок хоче бути краще підготовленим до нового спалаху вірусу, а також мати можливість надавати більш ефективну підтримку постраждалим партнерам по НАТО.

"План операції повинен бути розроблений під егідою генерала США Тодда Волтерса. Дипломати НАТО кажуть, що розроблений план можуть прийняти на зустрічі міністрів оборони в червні. На секретній нараді Столтенберг заявив, що більш скоординована відповідь на другу хвилю коронавірусу стане лакмусовим папірцем для довіри і згуртованості в Альянсі", - йдеться в повідомленні видання.

Окрім того, наголошується, що Столтенберг запропонував загальні закупівлі засобів індивідуального захисту і ліків через агентство підтримки і закупівель Альянсу. Посли у свою чергу погодилися розробити більш довгостроковий "План дій у відповідь на пандемію".

Варто зазначити, що нещодавно пані посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу заявила, що керівництво блоку стурбоване тією безсоромною дезінформацією, яку поширюють команда президента РФ Володимира Путіна та КНР щодо коронавірусної кризи. Окрім того, НАТО хоче дати потужну відсіч їхнім зусиллям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Держдепу США Майк Помпео несподівано для всіх заявив, що у Штатів уже є "значна кількість доказів" того, що новий коронавірус вперше з’явився в китайській лабораторії в Ухані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?