Ми хочемо йти вперед: Україна зробила нову пропозицію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми хочемо йти вперед: Україна зробила нову пропозицію Росії

Ми хочемо йти вперед: Україна зробила нову пропозицію Росії
Джерело:  online.ua

Україна вже зробила Росії пропозицію на новий обмін полоненими. Після звільнення 20 українців, які повернулися з полону бойовиків на Донбасі додому перед Великоднем, офіційний Київ має намір повернути українців, які перебувають в полоні у окупованому Криму і в Російській Федерації. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"Наступний крок: ми хочемо обміняти тих людей, які знаходяться або в Криму, або на території Російської Федерації. Це трохи складніше, тому що паралельно - коронавірус ... У всьому світі. Але ми розуміємо, що життя на коронавірусі не зупиняється", - підкреслив президент.

Зеленський нагадав, що українська сторона в Тристоронньої контактній групі запропонувала, а інші учасники підтримали, щоб переговори по Донбасу і обміну полоненими проводилися в відеоформаті, щоб можна було продовжувати їх при необхідності, а не за графіком.

"На початку кожного тижня у нас проходить« відео-Мінськ ». Ми хочемо йти вперед. Тому що тільки це зараз наближає нас до глобального вирішення питання закінчення війни", - пояснив президент.

Український глава також заявив, що для нього перемогою в збройному конфлікті на сході України буде, перш за все, повернення територій і людей, а потім контроль кордону і місцеві вибори.

"Чесно і без пафосу: для нас кожен з цих кроків - це перемога. Маленька. Але ми хочемо бачити великий результат. Великий результат - повернемо наші території, буде виведення військ незаконних збройних формувань. Обов'язково будемо контролювати наш кордон з Російською Федерацією і обов'язково там пройдуть вибори. Для мене найголовніше: вийдуть війська - і ми зайдемо. Якщо ми зайдемо, ми відразу повернемо своїх людей - до життя. Потім кордон. Потім вибори ", - підсумував Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив з несподіваною заявою про Донбас. Він заявив, що Україна готова домовлятися про нові ділянки розведення сил і засобів, щоб на землі Донбасу нарешті був встановлений мир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?