Ми маємо перевірити - МЗС вразило заявою про путінських бойовиків у Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми маємо перевірити - МЗС вразило заявою про путінських бойовиків у Білорусі

Ми маємо перевірити - МЗС вразило заявою про путінських бойовиків у Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруські дипломати надали українським колегам весь список осіб, яких затримали під Мінськом як бойовиків сумнозвісної ПВК Вагнера. Офіційний Київ перевірятиме їх на причетність до війни проти України на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

За його словами, безпосередньо українську сторону ні в чому не звинуватили.

"Вчора тимчасовий повірений у справах України у республіці Білорусь був запрошений до МЗС цієї країни, відбулась його зустріч з міністром закордонних справ Володимиром Макеєм. Розмова була нормальна, на адресу України якихось звинувачень не лунало, список затриманих громадян ми отримали, і МЗС Білорусі звернулось до нас із проханням передати зазначений документ компетентним органам України для перевірки на предмет скоєння даними особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях", - пояснив дипломат.

Він додав, питання не лише у кількості осіб з українським громадянством серед затриманих, але й кількість реальних злочинців.

"Ми лише вчора отримали повний список громадян, які були затримані, і одразу передали його українським компетентним органам для вивчення… Щодо кількості громадян України, то я можу зараз сказати, що їх не семеро. Але ми маємо перевірити весь список", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, білоруські силовики провели спецоперацію із затримання групи найманців. На території туристичної бази знаходилися 33 особи, які прибули до країни, за версією Мінська, для скоєння "революції" та заворушень.

Пізніше виявилося, що серед цих найманців чимало учасників війни на Донбасі. Кремль передбачувано спростовує злочинний статус затриманих та навіть їхнє українське громадянство.

Як повідомляв ONLINE.UA, у російському уряді виступили із зухвалою заявою  про затримання групи найманців під Мінськом. Москва стверджує, що Білорусь не була метою росіян. За словами дипломатів, вони пересувалися білоруською територією транзитом і намагалися потрапити в іншу країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?