Ми наближаємося до кінця війни. Буданов дав інтерв'ю Le Monde
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми наближаємося до кінця війни. Буданов дав інтерв'ю Le Monde

Ми наближаємося до кінця війни. Буданов дав інтерв'ю Le Monde
Джерело:  online.ua

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов дав велике інтерв'ю французькій газеті Le Monde, в якому заявив, що російсько-українська війна близька до завершення.

Джерело: Le Monde

Буданов заявив про наближення кінця війни РФ проти України

Журналісти поцікавилися у глави ГУР, як, через рік після російського вторгнення в Україну, він би описав поточний стан війни.

Якби я мав точну відповідь на це важливе запитання, жити було б легше. Скажімо так, я вважаю, що ми наближаємося до кінця війни, — заявив Кирило Буданов.

За його словами, завершення цієї війни можливе лише за умови відновлення територіальної цілісності України до її міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Будь-який інший варіант для нас неприйнятний. Будь-яка територіальна поступка згодом могла призвести лише до нового конфлікту, — наголосив очільник української розвідки.

Які в армії РФ шанси на успіх в боях за Донбас

Кирило Буданов переконаний, що російським загарбникам не вдасться захопити Донецьку та Луганську області.

Він звернув увагу на те, що саме захоплення Донбасу було ціллю росіян протягом року, однак їм досі не вдалося її досягти.

Треба лише згадати Бахмут, який вони атакують з липня і який, за їх словами, «майже під контролем». Зараз лютий, а вони все ще намагаються його захопити. Реальність така, що після року війни Росія не має тієї армії, яка була на початку. Багато російських підрозділів перебувають у другій або навіть третій хвилі поповнення солдатів, які, очевидно, не такої якості, як початкові сили. Моя логіка дуже проста: якщо перша частина не змогла виконати свою місію, то нереально, щоб друга або третя частина підрозділу досягла будь-якого успіху, — пояснює очільник ГУР.

Також Кирило Буданов нагадав про нещодавні спроби росіян захопити Вугледар, під час якого окупанти знову зазнали поразки.

Згідно з даними глави української розвідки, кістяк штурму склала 155-та бригада морської піхоти.

Він зазначив, що українські воїни знайомі з цією бригадою, адже зіткнулися з нею у 2022 році під Києвом під час дуже важких боїв.

За словами Буданова, на той час це була справжня 155-та, дуже добре оснащена, дуже добре навчена частина.

У Вугледарі ми взяли в полон хлопців зі 155-ї, і жоден з них не був справжнім морським піхотинцем. Ми їх допитали і дізналися, що максимум у кожному взводі було лише по два бійці з вихідного підрозділу. Більшість із них були моряками, знятими зі своїх кораблів, або особами матеріально-технічного забезпечення, забраними зі складів. Їх відправили на Донбас, де раптово призвали до десантно-штурмового підрозділу морської піхоти. Ми побачили результат, — зазначає очільник ГУР.

Кирило Буданов звертає увагу на те, що ідентичну ситуацію його команда спостерігає у всіх збройних силах Росії.

Що важливо розуміти, російські окупанти встигли повністю знищити свій бойовий потенціал у перші дні та тижні цієї кампанії.

Глава української розвідки не приховує, що є місця вздовж лінії фронту, де росіянам вдалося просунутися на 100 або навіть 500 метрів, однак в інших місцях вони були відкинуті до початкових позицій.

Армія РФ втратила всі підрозділи, які могли б глибоко прорватися через лінію фронту.

Значних переміщень не було. Їхня найважливіша перемога за останній час була в Соледарі, і їм знадобилося близько чотирьох місяців, щоб взяти місто, яке, погодьтеся правді, це не що інше, як велике село. Який у них прорив? — з іронією цікавиться Кирило Буданов.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?