Ми наближаємося: Кличко нагадав, що відкриється у Києві 12 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми наближаємося: Кличко нагадав, що відкриється у Києві 12 травня

Ми наближаємося: Кличко нагадав, що відкриється у Києві 12 травня
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко нагадав про введення перших послаблень карантину у столиці з вівторка, 12 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 8 травня.

За словами посадовця, наново відкриті заклади повинні будуть дотримуватися жорстких епідемічних норм.

"Ми наближаємося до 12 травня – дня, з якого в столиці плануємо перший етап послаблення обмежень. Нагадаю, чого саме стосуватимуться послаблення. Ми плануємо відкрити в Києві: непродовольчі магазини (загальною площею до 300 кв.м); перукарні та салони краси (за попереднім записом та не більше 1 клієнта на кожну послугу одночасно); парки та сквери: групами обмеженою кількістю осіб; тимчасові споруди (ларьки): із забороною споживання їжі та напоїв на місці; невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Зможуть працювати і адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори. А також – автокінотеатри, музеї під відкритим небом та бібліотеки – поки тільки на видачу книг, без роботи читальних залів", - пояснив Кличко.

Мер зауважив, що правила існують для кожних сторін — робітників та відвідувачів. Перші не можуть працювати з підвищеною температурою, других чекає вимірювання на вході.

"Якщо клієнт без маски – він або не заходить у приміщення. Або це – відповідальність надавача послуг, який повинен забезпечити клієнта маскою", - додав Кличко.

Очільник міста також звернув увагу за закритий статус великих торгово-розважальних центрів під час першого етапу виходу з карантину. Щодо транспорту — наземний працюватиме щонайменше до 22 травня з обмеженнями. Метро відкриють лише за рішенням уряду, на одному з кінцевих етапів.

Станом на ранок 8 травня в Україні виявили 14 195 випадків коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко виступив з доволі неочікуваною заявою — за його словами, пандемія коронавірусу продемонструвала неефективність системи фінансування інфекційних лікарень за принципом "гроші йдуть за пацієнтом", що було передбачено медичною реформою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?