Ми надіємося на це: Кремль неочікувано звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми надіємося на це: Кремль неочікувано звернувся до України

Ми надіємося на це: Кремль неочікувано звернувся до України
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва звернулася до України з неочікуваним проханням. Так, міністр енергетики РФ Олександр Новак назвав рішення про заборону на імпорт російської електроенергії в Україну не конструктивним, і висловив надію на скасування цього рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Росія 24".

"Такі рішення не дуже конструктивні, тому що вони не спрямовані на енергобезпеку і надійне енергопостачання споживачів", - заявив він.

За словами Новака, населенню і комерційним організаціям, яким важливіше за все наявність в приміщенні світла і тепла, позиція Києва "не додає оптимізму".

"Ми надіємося, що колись це рішення буде скасовано", - резюмував він.

Як відомо, 25 грудня український лідер Володимир Зеленський підписав закон, який встановлює заборону на продаж та/або постачання електричної енергії, імпортованої з Російської Федерації (за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше о фіційний Київ та Москва домовилися, що з 1 січня обнуляються взаємні претензії і знімаються арешти майна на користь рішень за судовими позовами. З такою гучною заявою виступив очільник російського Міненерго Олександр Новак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?