Ми наполягаємо - бойовики "ДНР" звернулися до України з несподіваною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми наполягаємо - бойовики "ДНР" звернулися до України з несподіваною пропозицією

Ми наполягаємо - бойовики "ДНР" звернулися до України з несподіваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики на тлі загострення пандемії коронавірусу звернулися до української сторони з неочікуваною пропозицією - в "ДНР" захотіли якнайшвидше провести обмін бранцями за формулою "10 на 8". З даною заявою виступила так звана "уповноважений з прав людини" в "ДНР" Дарина Морозова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Вона звернула увагу на те, що ця пропозиція вперше прозвучала ще під час проведених 26 березня переговорів у рамках роботи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання конфлікту на Сході України. Окрім того, Морозова поскаржилася, що офіційний Київ відмовився від такої ініціативи.

"Ми наполягаємо на якнайшвидшому проведенні обміну у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією у світі. З цієї причини 26 березня під час засідання ТКГ нами було висунуто пропозицію про проведення обміну за формулою "10 на 8". Українська сторона категорично відмовилася від нашої пропозиції", - заявила Дарина Морозова.

Варто зазначити, що 11 березня у Мінську пройшли переговори щодо врегулювання конфлікту на Сході України - в них брали участь очільник Офісу президента Андрій Єрмак і заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Наразі також відомо, що Єрмак категорично заперечує, що прямі переговори із сепаратистами можуть відбутися в рамках Консультативної ради при Тристоронній контактній групі.

27 березня ОБСЄ висунула свою вимогу Україні та РФ - там хочуть, щоб сторони контактної групи щодо Донбасу негайно ввели глобальне перемир’я через пандемію коронавірусу. Генсек ООН Антоніу Гутерріш також закликає зупинити всі конфлікти на планеті на період пандемії. Офіційний Київ підтримав цю ідею - проросійськи сили поки мовчать.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, українська розвідка звітує, що лише протягом березня Росія перекинула на окуповану частину Донбасу понад 30 вагонів з боєприпасами, приблизно 8 тисяч тонн пального для техніки та більше за 10 одиниць танків та БМП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?