Ми не бачимо: Україна жорстко розкритикувала Іран
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не бачимо: Україна жорстко розкритикувала Іран

Ми не бачимо: Україна жорстко розкритикувала Іран
Джерело:  interfax.com.ua

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка звернув увагу на те, що після авіакатастрофи літака МАУ уже пройшло 3 тижні, однак офіційний Київ досі не бачить належної реакції відвлади Ірану в питанні розслідування трагедії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Рябошапки, Україна неодноразово зверталася із запитами про міжнародно-правову допомогу до іранського уряду. Він також зазначив, що він особисто звертався до генерального прокурора Ірану.

"Ми запитували інформацію, яка необхідна для розслідування, просили про допит певного ряду людей, про отримання певних речових доказів, в тому числі залишків літака", – розповів прокурор.

На жаль, офіційний Київ досі не отримав відповідей на питання. Рябошапка поскаржився, що наразі Україна не бачить ту реакцію з боку іранської влади, "яку хотіла би бачити".

Як відомо, Іран не віддасть чорні скриньки із збитого літака МАУ Україні. Вивченням інформації, що записана в чорних скриньках, займеться іранське Міністерство доріг та міського розвитку.

Нагадаємо, іранські військовослужбовці вразили український лайнер ракетою (за непідтвердженими даними — двома), коли той піднявся у повітря з Тегерана. Жертвами катастрофи стали 176 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, окремі представники іранської влади запевняють, що в авіакатастрофі нібито не обійшлося без Сполучених Штатів. Лайнер було збито, бо його код виявився прихованим на радарах. Саме це Тегеран приписує американським силам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?