В Ірані висунули нову шокуючу версію катастрофи МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані висунули нову шокуючу версію катастрофи МАУ

В Ірані висунули нову шокуючу версію катастрофи МАУ
Джерело:  online.ua

В Ірані продовжують висувати нові шокуючі версії катастрофи МАУ. На цей раз в Тегерані заявили, що іранські військові збили літак через те, що його код був прихований на радарах, а до цього може бути причетна Америка. Таку думку висловив депутат іранського Междлісу Ахмад Алірезабейгі в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Не виключена причетність до цього Америки. В Корпусі вартових ісламської революції (КВІР) не сидять непрофесійні люди, є ймовірність того, що був прихований код літака на радарах. І була можливість управляти цим літаком на відстані", - стверджує Алірезабейгі.

При цьому іранський депутат вважає, що потрібно дочекатися результатів розслідування катастрофи МАУ. Він підкреслив, що в першу чергу зараз Тегеран повинен вирішити питання з виплатою компенсацій сім'ям загиблих.

Нагадаємо, спочатку Тегеран взагалі відмовлявся визнавати свою провину в збитті літака МАУ. Влада Ірану наполягала на тому, що літак зазнав аварії через технічні несправності або помилки екіпажу. Тільки через три дні Іран взяв на себе провину і офіційно визнав, що збив український пасажирський літак бойової ракетою "помилково". При цьому іранська влада звинуватили в трагедії США - лидери країни заявили, що трагедія сталася "під час кризи, викликаної авантюризмом США".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Ірану покарала винного в катастрофі МАУ. Військовий, який запустив бойову ракету по українському пасажирському літаку, сидить у в'язниці. З такою гучною заявою виступив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?