В Ірані зробили гучну заяву про катастрофу МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані зробили гучну заяву про катастрофу МАУ

В Ірані зробили гучну заяву про катастрофу МАУ
Джерело:  online.ua

Влада Ірану покарала винного в катастрофі МАУ. Людина, яка запустила бойову ракету по українському пасажирському літаку, сидить у в'язниці. З такою гучною заявою виступив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, передає ONLINE.UA з посиланням на агентство ISNA.

Заріф, відповідаючи на питання журналіста про те, чому Тегеран тягне з покаранням відповідальних за збитий український літак, ствердно заявив, що головний винний покараний. Він не назвав його імені і не розкрив інших даних, але запевнив, що ця людина сидить у в'язниці.

Іранський міністр додав, що дізнався про провину іранських військових в катастрофі МАУ тільки через два дні після трагедії.

"Я дізнався в п'ятницю вдень, через два дні після того, як це сталося. Це був момент, коли вищі військовослужбовці прийшли до остаточного висновку, що це хтось зробив помилково. Як тільки про це стало відомо революційному лідерові, він зажадав, щоб громадськість була поінформована. Це сталося в суботу вранці. Це були дуже болючі тижні", - сказав глава МЗС Ірану.

Коментуючи протести в Ірані, які виникли через збитий український літак, Заріф пояснив, що люди були вражені тим, що сталося. Багато з іранців втратили в катастрофі своїх близьких і знайомих.

Що стосується розслідування катастрофи МАУ з залученням України, то глава МЗС Ірану зазначив, що до розслідування залучена не тільки українська сторона, а й представники інших країн.

Нагадаємо, спочатку Тегеран відмовлявся визнавати свою провину в збитті літака МАУ. Влада Ірану наполягала на тому, що літак зазнав аварії через технічні несправності або помилку екіпажу. Тільки через три дні Іран взяв на себе провину і офіційно визнав, що збив український пасажирський літак бойовою ракетою "помилково".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зізнався, що українська влада спочатку знала, що літак МАУ був збитий. Але не могла офіційно про це заявляти, так як було недостатньо доказів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?