Ми не хочемо - у Меркель поставили жорсткий ультиматум Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не хочемо - у Меркель поставили жорсткий ультиматум Путіну

Ми не хочемо - у Меркель поставили жорсткий ультиматум Путіну
Джерело:  online.ua

У німецькому уряді припустили жорстку реакцію на агресивні витівки Кремля проти своїх опонентів, зокрема — через отруєння опозиціонера Олексія Навального. Міністерство закордонних справ Гайко Маас оголосив, що удар може бути нанесений по газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал ZDF.

За оприлюдненими, даними, німецька сторона здатна зупинити будівництво масштабного енергетичного проєкту, який критикували у Східній Європі, в Україні та за Атлантикою.

"Не можна говорити про те, що раз санкції не діють, то і не потрібно ніякі вводити. Іноді слід вжити заходів, тим самим сказавши, що ми не хочемо жити у світі без правил", - цитують медіа міністра Мааса.

Дипломат пояснив, уряд ФРН може утриматися від відповідної реакції — тільки якщо російська сторона повноцінно приєднається до розслідування замаху на згаданого опозиціонера.

Водночас міністр підкреслив, не слід звужувати дискусію навколо інциденту з Навальним виключно до "Північного потоку". Скасування цього проєкту призведе до серйозних наслідків, наразі над ним працюють близько сотні компаній з 12 країн Європи, половина з них — німецькі.

Нагадаємо, Олексій Навальний потрапив у лікарню без тями 20 серпня. Вже 22 серпня його спрямували до німецької клініки, де місцеві фахівці виявили сліди отрути з групи "Новачок".

Як повідомляв ONLINE.UA, Навальний повністю прийшов до тями після ураження бойовою отрутою під час відрядження. Німецькі лікарі клініки "Шаріте" оприлюднили новини про стан політика. Наразі він знаходиться під посиленою охороною кримінальної поліції, німецька влада припускає, що на нього можуть організувати нові замахи. Правоохоронці ввели "найвищий рівень безпеки" — "Червона загроза".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?