Ми не хочемо - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не хочемо - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу

Ми не хочемо - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу

Перший голова Меджлісу кримськотатарського народу та народний депутат Мустафа Джемілєв звернув увагу громадян України на те, що для наступного обміну утримуваними особами списки вже готові. Однак, за його словами, Кремль категорично проти звільнення кримських татар. Та й самі татари можуть відмовитися від обміну, якщо дізнаються, що їх мінятимуть на бандитів. Дане попередження команді глави держави прозвучало в ефірі "Громадського радіо" 9 березня, передає ONLINE.UA.

"Нам передали список із СБУ на затвердження. Невдовзі вони за будь-яку ціну все ж планують обмінювати людей", - заявив політик.

Він також наголосив, що кримські татари мають своє бачення, кого і за яких умов слід міняти:

  • У пріоритеті ті, кого в Росії засудили до найбільших термінів ув'язнення (мовиться про, наприклад, 17 та 18 років).

  • Також у першу чергу звільняти треба тих, у кого слабке здоров’я.

"Списки вже готові, але зараз Росія просто не розмовляє про це. Я мушу сказати, що росіяни категорично проти звільнення кримських татар", - додав Джемілєв.

За його словами, самі кримські татари, яких внесли до списку на обмін, можуть від цього обміну відмовитися, якщо вони дізнаються, що їх обмінюють на бандитів.

Окрім того, Джемілєв наголосив, що Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова звільнили завдяки допомозі турецького лідера Реджепа Ердогана. Натомість Туреччина повинна була віддати Путіну двох терористів, які вбивали чеченських дисидентів.

"І Умеров, і Чийгоз говорять: "Якби ми знали, що такою ціною, то ми б не звільнялися", – пояснив Джемілєв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РНБО прокоментувала гучний скандал з обміном полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?