Ми не мавп’ячі діти: в РПЦ розкритикували еволюцію Дарвіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не мавп’ячі діти: в РПЦ розкритикували еволюцію Дарвіна

Ми не мавп’ячі діти: в РПЦ розкритикували еволюцію Дарвіна
Джерело:  online.ua

Глава патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства Російської православної церкви (РПЦ) протоієрей Димитрій Смирнов розкритикував еволюційну модель виникнення людства, автором якої є британський вчений Чарльз Дарвін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «РИА Новости».

За словами протоієрея РПЦ, в теорії Дарвіна абсолютно відсутня наука.

«Сучасна наука нічого не може запропонувати, крім того, що ми мавпячі діти. Абсолютно антинаукова теорія, яка абсолютно не підтвердилася», – заявив православний ієрарх Димитрій Смирнов.

На переконання священика, люди повинні вибрати або біблійне вчення про світобудову, або продовжувати «валяти дурня», чим і займається сучасна наука. Протоієрей також висловив думку про те, що людина – це сім'я, а не інститут, подібно армії або прокуратурі.

Як відомо, згідно теорії Чарльза Дарвіна, людина розумна виникла не від сучасних мавп, як про це часто згадують прихильники креаціонізму, а від людиноподібних мавп – особливої гілки мавпоподібних тварин, які є проміжною формою між сучасними мавпами та людьми.

Нагадаємо, що Димитрій Смирнов не раз робив скандалі заяви, які потім активно цитувалися в ЗМІ. Зокрема, кілька місяців тому він розповів, що більшість чоловіків в Росії виростають «бабами», тому що виховуються жінками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?