Ми не можемо - Макрон шокував світ відвертим зізнанням
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не можемо - Макрон шокував світ відвертим зізнанням

Ми не можемо - Макрон шокував світ відвертим зізнанням
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон нарешті прокоментував можливість введення повторного карантину. Як відомо, протягом останніх тижнів ситуація з пандемією коронавірусу стрімко погіршилася в багатьох країнах, Франція у цьому випадку - не виняток. На тлі гучних попереджень ВООЗ та найавторитетніших вчених щодо початку другої хвилі COVID-19 Макрон виступив з неочікуваною заявою - він звернув увагу свого народу на те, що не збирається "зупиняти країну" та знову оголошувати карантин, адже це рішення завдасть нового нищівного удару по кожному французу та економіці держави. Про це повідомляє ONLINE.UAз посиланням на BFMTV.

"Ми не можемо зупинити країну, тому що супутній збиток від карантину є значним. В суспільстві неможливий нульовий ризик. Ми повинні реагувати на цю загрозу, не впадаючи в доктрину нульового ризику", - наголосив Еммануель Макрон.

Французький лідер додав, що розуміє "обгрунтовану тривогу, пов'язану з вірусом", підкресливши, що мовиться про "абсолютно нове епідемічне явище". Окрім того, впливовий політик нагадав про систему охорони здоров'я, яка складається з "тестування, відстеження, ізоляції, організації надзвичайних ситуацій, запобігання хворобам, носіння маски, коли це необхідно", що повинне дозволити стримати епідемію.

Що важливо розуміти, у Франції протягом останньої доби зареєстрували 3776 випадків зараження коронавірусом – це найбільше з часу завершення карантину, який був одним з найсуворіших у Європі. Кількість хворих на коронавірус в світі також рекордно зростає — станом на 20 серпня захворіли вже понад 22,5 млн осіб. За останню добу в світі діагностували майже 262 тисячі нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії та Індії. На даний момент в світі за тиждень діагностують значно більше мільйона нових випадків COVID-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, в турецькому місті Орду розробили робота,  головне призначенне якого – допомагати у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?