Ми не перемогли - в ЄС зробили важливе попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не перемогли - в ЄС зробили важливе попередження

Ми не перемогли - в ЄС зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу у Франції втрачає оберти, вважає місцева влада. Міністр охорони країни Олів'є Веран підтвердив це, але виступив водночас із застереженням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, епідемія для Франції позаду, але інфекція все ж циркулює.

"Найбільша частина епідемії вже у минулому для нас, однак вірус не мертвий. Ми не перемогли його остаточно та ми контролюємо його циркуляцію. Ми продовжуємо тестування", - підкреслив Веран.

Нагадаємо, Франція стала однією найбільш уражених коронавірусом країн Європи навесні цього року. За минулу добу там зареєстрували 9 нових смертей, загальний показник сягнув 29 407.

У країні вже п'ять діб поспіль фіксують менш як 30 летальних випадків внаслідок ураження COVID-19. Від початку епідемії французькі лікарі підтвердили цей діагноз понад 194 тисячі разів.

У сусідніх країнах — Великій Британії, Італії, Німеччині, Іспанії — підтвердили вже 297 тисяч, 236 тисяч, 187 тисяч та 243 тисячі випадків відповідно.

На європейську континенті покроково послаблюють карантинні обмеження, які ввели ще у березні. Наприклад, у травні-червні передбачається відновлення футбольних сезонів. Утім, Франція тут стала радше винятком, оскільки національну лігу завершили достроково, щоб запобігти новим ризикам.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Еммануель Макрон оголосив про першу перемогу у боротьбі з коронавірусом у Франції. Окрім того, він анонсував наступні пом’якшення карантину в країні. Згідно з останніми даними, уже з понеділка, 15 червня, вся територія Франції оголошена "зеленою зоною" з точки зору епідеміологічної обставин. Варто звернути увагу на те, що в Парижі й столичному регіоні Іль-де-Франс, які з 2 червня залишалися в "помаранчевій зоні", будуть зняті обмеження, які досі діяли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?