Це перемога - Макрон поділився неймовірною новиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Це перемога - Макрон поділився неймовірною новиною

Це перемога - Макрон поділився неймовірною новиною
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон виступив з гучною та довгоочікуваною заявою - він офіційно повідомив про першу перемогу у боротьбі з коронавірусом у Франції. Окрім того, він анонсував наступні пом’якшення карантину в країні. Згідно з останніми даними, уже з понеділка, 15 червня, вся територія Франції оголошена "зеленою зоною" з точки зору епідеміологічної обстановки. Варто звернути увагу на те, що в Парижі і столичному регіоні Іль-де-Франс, які з 2 червня залишалися в "помаранчевій зоні", будуть зняті обмеження, які досі діяли. Також повністю відкриються кафе і ресторани, а також відновиться нормальна робота підприємств. Про це французький лідер повідомив під час звернення до нації, інформує ONLINE.UA з посиланням на RFI.

"З 22 червня французькі школи повернуться до нормального ритму роботи для всіх учнів. Заняття знову будуть обов'язкові для всіх без винятку школярів в звичайному режимі. Школи почали відкриватися з 11 травня, проте через суворість санітарного протоколу не могли забезпечити прийом усіх учнів, багато з яких продовжують поки що займатися віддалено", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Еммануель Макрон заявив про зняття з 15 червня обмежень на відвідування родичів у французьких будинках для літніх людей. Також з понеділка знімаються обмеження на переміщення всередині Європейського Союзу, а з 1 липня будуть відкриватися кордони і з іншими країнами в залежності від епідеміологічної ситуації в кожній з них. Що важливо розуміти, французький лідер назвав нинішню ситуацію "першою перемогою в боротьбі з вірусом", але зазначив, що боротьба ще не закінчена.

"Це не означає, що вірус зник і що ми можемо повністю втратити пильність. Нам ще доведеться довго жити з ним, дотримуватися правил фізичного дистанціювання і стежити за розвитком епідемії, щоб підготуватися на той випадок, якщо вірус повернеться з новою силою", - наголосив президент Франції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що другої хвилі пандемії коронавіруса восени-взимку 2020 року, можливо, вдасться уникнути - вірусологи уже озвучили неочікуваний прогноз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?