Ми не повинні: в Естонії зробили жорстку заяву про війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не повинні: в Естонії зробили жорстку заяву про війну в Україні

Ми не повинні: в Естонії зробили жорстку заяву про війну в Україні

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Таллінн вважає РФ агресором, а Україну - жертвою цієї агресії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За її словами, вона відвідувала зону проведення Операції Об'єднаних сил та була на лінії зіткнення.

"Я сама стояла на лінії фронту у східній Україні, я стояла поруч зі шлагбаумом, по один бік якого - Україна, і по інший бік якого - теж Україна, та ж країна, але дуже різні середовища", - пояснила Кальюлайд.

Також президентка зазначила, що врегулювання війни повинно відбуватися у політичному напрямку.

"Водночас ми не повинні дозволити міжнародній спільноті забувати, що в цьому конфлікті немає двох винних сторін. Ми маємо справу з агресією, де одна сторона – агресор, друга – жертва", - додала вона.

Естонська державна лідерка резюмувала, міжнародна спільнота повинна й надалі підтримувати Київ.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський прибув до Естонії з офіційним візитом вранці у вівторок, 26 листопада. Його зустрічав оркестр та офіційна делегація на чолі з колегою Керсті Кальюлайд. Вже 27 листопада Зеленський спрямує до Литви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?