Ми не забороняємо - Зеленський повідомив чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не забороняємо - Зеленський повідомив чудові новини українцям

Ми не забороняємо - Зеленський повідомив чудові новини українцям
Джерело:  Укрінформ

Українська влада не забороняє і не блокує виїзд українців на роботу за кордон під час карантину. Але виїхати українці можуть тільки за умови укладення офіційного контракту терміном мінімум на три місяці. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту на Закарпаття, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми нікому нічого не блокуємо ... Ми пояснили, що коли у нас йде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти ... Ми відпускаємо громадян на ці роботи - за умови, що нам показують копію контракту з людиною як мінімум три місяці роботи ", - пояснив Зеленський.

Він уточнив, що вже багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. У їх числі - Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

"Коли країна, яка зв'язується з нами по дипломатичним зв'язкам, бере на себе зобов'язання забезпечити наших громадян житлом, медичним страхуванням - ми можемо бути впевнені, що якщо щось з нашим громадянином трапиться, його не викинуть на вулицю. Хочете працювати за кордоном - будь ласка, рабства в Україні немає ", - додав президент.

Хвилювання українців через заборону на виїзд на заробітки за кордон виникли після того, як глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу українських працівників, але на тлі пандемії, на його думку, відправляти українців за кордон "нелогічно" з міркувань безпеки і здоров'я українських громадян. Він підкреслював, що зараз всі цілі уряду спрямовані на те, щоб повертати українців, які застрягли в різних країнах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що тисячі українців вже найближчим часом зможуть виїхати на роботу за кордон. Українська влада не забороняють їх працевлаштування і вже ведуть переговори з країнами, які зацікавлені в сезонних працівниках з України. Для українських заробітчан будуть організовані чартерні рейси українськими авіалініями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?