Ми не забуваємо: в ЄС зробили жорстку заяву про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не забуваємо: в ЄС зробили жорстку заяву про Росію

Ми не забуваємо: в ЄС зробили жорстку заяву про Росію
Джерело:  Укрінформ

В уряді Чехії заявили про стійку підтримку українського суверенітету та невизнання російським Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідним твердженням виступив міністр закордонних справ республіки Томаш Петршічек. Він провів зустріч з українським колегою Вадимом Пристайко у вівторок, 4 лютого.

"Про Крим ми не забуваємо. Тема не зникає. Чеська Республіка ніколи не визнавала і не визнає анексію Криму. Це є складовою частиною нашої твердої позиції в ЄС", - зазначив дипломат.

Петршічек заперечив, що питання окупації пів острову нікуди не пропало в міжнародній політиці. Офіційна Прага дотримується позиції щодо неможливості зняття санкції з РФ до повернення українського контролю над регіоном.

Нагадаємо, російська армія знаходиться у Криму з лютого-березня 2014 року. Жодна країна світу не визнала анексії. Жоден офіційний закордонний офіційний представник вищого рівня не відвідав Кримського пів острова з тих часів.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандальний російський дипломат Леонід Слуцький напередодні заявив, що в Європі визнають кремлівський контроль над Кримом протягом 10-15 років. Він вважає, першими визнають приналежність його на платформі ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?