Визнання почнеться в ПАРЄ: у Путіна шокували новою заявою про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Визнання почнеться в ПАРЄ: у Путіна шокували новою заявою про Крим

Визнання почнеться в ПАРЄ: у Путіна шокували новою заявою про Крим
Джерело:  online.ua

Вже протягом 10-15 років Європа визнає український Крим "російським". Це визнання відбудеться на майданчику ПАРЄ, де на сьогоднішній день йдуть запеклі суперечки з кримського питання. У цьому переконаний голова комітету Держдуми з міжнародних справ і член російської делегації в ПАРЄ Леонід Слуцький, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Росія надовго приречена на суперечки з кримського питання в ПАРЄ. Але через 10-15 років нашу позицію приймуть. Упевнений, що саме в асамблеї, на найпоширинішому європейському парламентському майданчику, швидше за все Крим визнають російським", - заявив Слуцький на прес-конференції .

На думку Слуцького, російській делегації вдасться переконати європейців, що Росія "законно возз'єдналася" з українським Кримом, на підставі історичних даних. Він переконаний, що рано чи пізно Росію підтримають європейські депутати і "це буде фактором потужного позитивного зворотного зв'язку для визнання Криму російським у відповідних європейських столицях". При цьому Слуцький закликав бути реалістами і розуміти, що визнання Криму "російським" відбудеться не сьогодні і не завтра, але, як він вважає, це станеться обов'язково.

Нагадаємо, на зимовій сесії ПАРЄ в повному обсязі затвердила повноваження Росії. За результатами голосування за повернення російської делегації всіх прав в асамблеї проголосували 96 осіб, проти виступили 44 депутати. Слід зазначити, що всі правки, пропозиції України щодо Росії, були відхилені. Єдине, з чим погодилися депутати ПАРЄ з Україною, так це додати норму, яка підкреслює, що український Крим незаконно анексований Росією. Також асамблея внесла зміни в документ з нагадуванням Росії про зобов'язання виконати вимоги попередніх резолюцій по Криму і Україні, прийнятих після 2014 року.

Варто зазначити, в 2014 році Росія була позбавлена основних повноважень в ПАРЄ через окупацію українського Криму і агресії проти України на Донбасі. У 2017 році Москва заморозила виплату членських внесків і оголосила, що відновить їх тільки після повного відновлення своїх повноважень в організації. Влітку 2019 року ПАРЄ пішла на поступки Росії і зняла санкції з делегації РФ без будь-яких додаткових умов. На наступний день асамблея відновила права російської делегації в повному обсязі. При цьому Росії не виконала жодне умова для повернення в організацію - окупація Криму та Донбасу, як і раніше триває, а українські політв'язні знаходяться в російських в'язницях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія влаштувала гучну провокацію проти України в ПАРЄ. Після того, як члени асамблеї офіційно визнали Росію агресором і стороною мінського діалогу, Слуцький заявив, що своєю поправкою Україна "ввела в оману" ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?