Ми не заспокоїмося: Трюдо висунув Ірану жорсткі вимоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не заспокоїмося: Трюдо висунув Ірану жорсткі вимоги

Ми не заспокоїмося: Трюдо висунув Ірану жорсткі вимоги
Джерело:  online.ua

Канада не заспокоїться і буде домагатися справедливості, поки Іран не візьме на себе всю повноту відповідальності за авіакатастрофу з українським літаком, проведе ретельне і відкрите розслідування і притягне винних до відповідальності. З такими жорсткими вимогами до Ірану звернувся канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо після того, як іранські військові визнали, що "помилково" збили Боїнг-737 авіакомпанії МАУ бойовою ракетою, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Збивати цивільний літак - це жахливо. Канада наполягає на тому, щоб Іран взяв на себе всю повноту відповідальності за те, що сталося, провів ретельне і відкрите розслідування та притягнув винних до відповідальності. Ми не заспокоїмося, поки не доб'ємося справедливості", - заявив Трюдо, підкресливши, що на це заслуговують сім'ї загиблих в авіакатастрофі.

Трюдо також вимагає, щоб Іран виплатив компенсації за збитий український літак.

"Цей аспект точно повинен бути складовою комплексу заходів", - підкреслив Трюдо.

Нагадаємо, напередодні в Ірані офіційно визнали, що збили український літак ракетою ППО і назвали винного у трагедії. Ним став оператор ППО, який самостійно прийняв рішення про удар за п'ять секунд. Він прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летіло 176 осіб - всі вони загинули.

На тлі цього визнання Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Ірану Хасаном Рухані, яку ініціювала іранська сторона. Рухані офіційно попросив вибачення у всієї України і родичів загиблих та визнав факт того, що Іран збив український Боїнг-737. Він пообіцяв, що продовжить розслідування авіакатастрофи і покарає всіх винних, а також погодився на виплату компенсації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук зробив важливу заяву про компенсації сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців. Він повідомив, що уряд виплатить їм по 200 тисяч гривень. Також рішення про компенсацію вже прийняли в МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?