Ми негайно це зробили - Порошенко закликає Зеленського схаменутися
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми негайно це зробили - Порошенко закликає Зеленського схаменутися

Ми негайно це зробили - Порошенко закликає Зеленського схаменутися
Джерело:  online.ua

Гучна відставка глави НБУ Якова Смолія спровокувала справжній резонансний скандал в Україні, на який уже встигли відреагувати навіть міжнародні партнери нашої країни. Окрім того, 2 липня стало відомо, що колишній президент Петро Порошенко та його політична сила "Євросолідарність" закликали главу держави Володимира Зеленського відкликати подання постанови про звільнення глави Нацбанку. Варто зазначити, що чинний президент 2 липня вніс у Раду постанову про звільнення Якова Смолія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу "ЄС".

"Ми негайно скликали брифінг, щоб напряму звернутися до Володимира Олександровича. Відкличте заяву. Поверніть її Смолію без розгляду. Як зараз висловився один із інвесторів це буде ситуація, коли піде останній дорослий, залишивши в будинку України підлітків, які знаходяться під впливом алкоголю із сірниками", - заявив Петро Порошенко.

Окрім того, політик звернув увагу на те, що перші результати заяви Смолія уже відчуваються. Це зокрема, курс міжбанку, який зріс з 26,60 до 27,25 грн та скасування договору про розміщення єврооблігації на понад 1 млрд грн. Петро порошенко стверджує, що таким чином Володимир Зеленський налякає іноземних інвесторів, які підуть з України і більше не повернуться. Окрім того, колишній президент закликав Якова Смолія відкликати свою заяву та не здаватися.

Як відомо, 1 липня очільник НБУ Яків Смолій написав та подав на ім’я українського лідера Володимира Зеленського заяву про відставку через "систематичний політичний тиск".

"Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами", - розповів Яків Смолій.

Що цікаво, нещодавно чиновник стверджував, що планує залишатися на посаді голови до кінця своєї каденції – 2025 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 липня на відставку Якова Смолія миттєво відреагував Міжнародний валютний Фонд - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?