Ми очікуємо - Зеленський терміново звернувся до нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми очікуємо - Зеленський терміново звернувся до нормандської четвірки

Ми очікуємо - Зеленський терміново звернувся до нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський виступив з гучною заявою щодо врегулювання на Донбасі. Рішення щодо припинення вогню з півночі 27 липня може стати стійким режимом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ державного лідера у Станиці Луганській.

За словами Зеленського, для чіткого затвердження режиму необхідний підпис усіх сторін "нормандської четвірки".

"Наразі наші представники, які постійно перебувають в переговорах Тристоронньої контактної групи, домовилися про дуже важливий крок для всієї нашої країни зі сталого припинення вогню. Ми наразі очікуємо підписання цього документа всіма сторонами "нормандської групи", і вірю в те, що всі сторони підпишуть. Це Україна, Франція, Німеччина та Російська Федерація. І з 27 липня, вірю в це, що може настати той момент, коли буде стійке припинення вогню", - наголосив президент.

У четвер, 23 липня, Зеленський разом зі швейцарською президенткою Симонеттою Соммаругою відвідав прифронтовий Донбас. Вони зустрілися з представниками ОБСЄ, Червоного Хреста.

Згадана очільниця швейцарської конфедерації знаходиться в Україні з триденним візитом. Ця подія — перша у своєму роді для осіб її посади та нашої країни.

Нагадаємо, напередодні, 22 липня, відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську. Сторони узгодили низку важливих питань, головне з яких — припинення вогню на Донбасі.

Як повідомляв ONILNE.UA, у Мінську завершився новий раунд переговорів щодо врегулювання на Донбасі. Представництво ОБСЄ в Україні оприлюднило головні підсумки зустрічі. Про інші моменти, які узгодили сторону конфлікту — в окремому матеріалі за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?