Ми побоюємося - у Меркель відзначилися новим скандальним випадом на користь Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми побоюємося - у Меркель відзначилися новим скандальним випадом на користь Путіна

Ми побоюємося - у Меркель відзначилися новим скандальним випадом на користь Путіна
Джерело:  online.ua

США не відступають від своїх намірів заблокувати будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", через який Москва хоче постачати газ в Європу в обхід України. У Німеччині продовжують підтримувати проєкт команди президента РФ Володимира Путіна, незважаючи на побоювання країн ЄС, які не хочуть енергетичної залежності від РФ. Тому в Берліні категорично проти виступають проти американських санкцій, які не дозволяють добудувати скандальний газопровід. На цей раз в команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель заявили, що введення нових американських санкцій проти "Північного потоку-2" торкнуться німецької влади і вітчизняних компаній, що абсолютно неприйнятно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

У внутрішньому документі федерального міністерства економіки Німеччини говориться, що законопроєкт, внесений сенаторами-демократами і республіканцями у Вашингтоні на початку червня, пропонує включити в санкції всі компанії, які пропонують послуги зі страхування або модернізації судів-трубоукладачів, а також з проведення тестів, перевірки або сертифікації для забезпечення роботи газопроводу. Таким чином, під обмежувальні заходи потрапляють держоргани Німеччини, які здійснюють адміністративно-технічні дії по введенню "Північного потоку-2" в експлуатацію.

"Це стало б шокуючим нововведенням, якщо санкції будуть спрямовані проти влади або навіть урядів дружніх держав", - відзначили в Мінекономіки ФРН, підкресливши, що нові санкції США проти Росії торкнуться не РФ, а німецьких і європейських компаній.

При цьому в Берліні заявили, що принципово виступають проти нових санкцій США. У Меркель як і раніше підтримують будівництво "Північного потоку-2" і продовжить надавати політичну підтримку беруть участь в проєкті компаніям.

Слід зазначити, що раніше в Німеччині погрожували США у відповідь заходами на нові санкції проти "Північного потоку-2". Там вважають, що Вашингтон "переслідує" цей енергетичний проєкт заради власної вигоди.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря повинні були запустити в кінці 2019 року - через нього Москва планує постачати газ в Європу в обхід України. Однак завершення будівництва довелося відкласти через позицію Данії, яка довго не погоджувала Москві маршрут проходження проекту через свої води, а потім через обмеження з боку США щодо компаній, що беруть участь в проекті. В результаті роботи з прокладання труб призупинив швейцарський підрядник Allseas, і Росія зіткнулася з необхідністю добудовувати об'єкт власними силами. Термін запуску газопроводу перенесли на 2021 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії звинуватили Німеччину в масштабній зраді  через Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?