У Великій Британії звинуватили Німеччину в масштабній зраді через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

У Великій Британії звинуватили Німеччину в масштабній зраді через Росію

У Великій Британії звинуватили Німеччину в масштабній зраді через Росію
Джерело:  online.ua

Німеччина зрадила всю Європу своєю співпрацею з Росією щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". З такими звинуваченнями на адресу Берліна виступив британський парлментарій Деніел Кавчінські, який вважає, що Велика Британія заради підтримки союзників по НАТО повинна повернути контроль над зовнішньою політикою, підтримати американський режим санкцій і домогтися того, щоб російський "Північний потік - 2" ніколи не закінчили. Він закликає офіційний Лондон "вийти на сцену і поховати газопровід раз і назавжди". Про це політик 8 червня заявив в інтерв'ю Daily Express, повідомляє ONLINE.UA.

"Важко переоцінити масштаб зради, яку представляє цей газопровід. Німеччина - член НАТО, прихильний (на папері) захисту континенту від можливого втручання і впливу Росії, як один з найважливіших членів Євросоюзу стає більш схильною до російському впливу, прив'язуючи свою промислову потужність до російської енергетичної мережі ", - обурений британський політик.

Він виступає за введення нових санкцій проти скандального "Північного потоку-2", який зробить залежною всю Європу від російського газу. За словами Кавчінські, це питання він ще в минулому році піднімав на рівні британського прем'єра Бориса Джонсона, закликаючи уряд до дій. Але офіційний Лондон не може в односторонньому порядку вводити санкції в перехідний період і до його закінчення має слідувати режиму санкцій Брюсселя.

"Заради підтримки союзників по НАТО королівство має повернути контроль над зовнішньою політикою, підтримати американський режим санкцій і домогтися того, щоб" Північний потік - 2 "ніколи не закінчили. Великій Британії треба вийти на сцену і поховати газопровід раз і назавжди", - упевнений політик.

Як відомо, в США готують нові санкції проти "Північного потоку-2". Обмеження планують ввести проти страхових компаній, що працюють з судами, які задіяні в енергетичному проєкті. У Берліні пригрозили відповісти санкціями на дії Вашингтона.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря повинні були запустити в кінці 2019 року - через нього Москва планує постачати газ в Європу в обхід України. Однак завершення будівництва довелося відкласти через позицію Данії, яка довго не погоджувала Москві маршрут проходження проекту через свої води, а потім через обмеження з боку США щодо компаній, що беруть участь в проекті. В результаті роботи з прокладання труб призупинив швейцарський підрядник Allseas, і Росія зіткнулася з необхідністю добудовувати об'єкт власними силами. Термін запуску газопроводу перенесли на 2021 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні розкрили подробиці нового удару США по Росії, який стосується "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?