США зірвали наміри Путіна - Нафтогаз розкрив новий план Вашингтона
Категорія
Політика
Дата публікації

США зірвали наміри Путіна - Нафтогаз розкрив новий план Вашингтона

Джерело:  online.ua

Кремлівська влада протягом останніх років намагається добудувати газогін "Північний потік 2", однак стикається із опіром США. Нещодавно у Сенат внесли законопроєкт про нові санкції проти амбітного проєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НАК "Нафтогаз".

Новий документ отримав назву "Про уточнення до Закону "Про захист європейської енергетичної безпеки". Авторами його стали представники Республіканської та Демократичної партій — Тед Круз, Джин Шагін, Рон Джонсон, Джон Баррассо.

"Цей законопроєкт є продовженням ухваленого минулого року в контексті річного оборонного бюджету США Закону "Про захист європейської енергетичної безпеки" (PEESA – the Protecting Europe’s Energy Security Act), яким було запроваджено санкції, спрямовані проти використання суден для глибоководного укладання трубопроводів з метою будівництва "Північного потоку 2", - пояснили у "Нафтогазі".

Українська сторона виступила із подякою американським сенаторам, які підтримали документ PEESA та розробили ще один.

"Як і в процесі ухвалення PEESA в 2019 році, "Нафтогаз" зміг надати представникам Конгресу та ключовим особам в адміністрації президента Трампа важливу інформацію про спроможність Росії завершити "Північний потік 2", зокрема стосовно російських трубоукладальних суден Академік Черський та Фортуна", - додали у компанії.

Нагадаємо, "Північний потік 2" - це газогін на дні Балтійського моря. Він постачатиме паливо до країн ЄС, головним споживачем повинна стати Німеччина. Водночас низка європейських держав і США розкритикували проєкт, оскільки той ставить регіон у надмірну залежність від російського газу.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник російського президента Дмитро Пєсков нарешті відреагував на можливе введення нових санкцій проти "Північного потоку 2" з офіційним Вашингтоном. Скандальний прессекретар Путіна зухвало відповів, що Кремль не боїться погроз США, тому плани щодо будівництва газопроводу ніхто не змінював.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?