Ми повинні - Пентагон вимагає негайної реакції НАТО на ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні - Пентагон вимагає негайної реакції НАТО на ситуацію в Україні

Ми повинні - Пентагон вимагає негайної реакції НАТО на ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

У США стурбовані російською агресією проти України і участю Москви в збройних конфліктах в Сирії та Лівії, тому Пентагон терміново звернувся до НАТО з вимогою негайної реакції на свавілля команди російського президента Володимира Путіна. Міністр оборони США Марк Еспер вказав на необхідність зміцнення НАТО і спрямування коштів альянсу на стримування Росії, яка продовжує війну на Донбасі і окупацію українського Криму. Еспер підкреслив, що Росія є джерелом порушень у всьому світі, тому США і НАТО повинні стримувати її агресію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони США.

"Це стосується всього, починаючи з забезпечення того, щоб наші союзники і партнери витрачали не менше 2 відсотків ВВП на оборону. Ми добилися великого прогресу в цьому питанні за останні пару років, але ще більше належить зробити. Ми повинні стримувати Росію. Ми повинні зміцнювати НАТО і посилювати наших партнерів ", - йдеться в офіційній заяві Еспера.

При цьому глава Пентагону вважає стримування Росссіі "менш складним завданням", ніж Китай, який, за словами Еспера, прагне витіснити США "з регіону і бажано зі світової арени".

Важливо нагадати, що США також закликають НАТО включити Україну до складу Альянсу, завдяки чому Америка зможе зможе більш рішуче протистояти агресії Росії і її президента Володимира Путіна, апетити до захоплення територій якого тільки зростають. Але в НАТО не дуже хочуть зараз приймати Україну до своїх лав, так як це автоматично б означало початок війни з Росією, адже напад на будь-яку країну-члена НАТО вважатиметься нападом на весь Альянс.

При цьому кілька тижнів тому Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Ця програма передбачає участь України в плануванні операцій НАТО, допуск нашої країни до всіх навчань НАТО, надання посад для українських представників в штаб-квартирі і командних структурах Альянсу, поглиблений обмін даними розвідки з країнами-членами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пентагон нарешті прийняв довгоочікуване рішення щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?