Пентагон нарешті прийняв довгоочікуване рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон нарешті прийняв довгоочікуване рішення щодо України

Пентагон нарешті прийняв довгоочікуване рішення щодо України
Джерело:  online.ua

У США нарешті прийняли довгоочікуване рішення щодо продажу бойових патрульних катерів Mark VI Україні. У Пентагоні в рамках програми надання військової допомоги Україні вирішили продати 16 катерів і супутнього устаткування на суму 600 млн доларів. Поставка перших 6 катерів вже готується до відправки в Україну. Про важливе рішення США повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу дипломатичного відомства.

"Цей важливий крок щодо посилення обороноздатності України на морі свідчить про зростання довіри між Україною і США. Катери допоможуть ВМС ЗС України протистояти існуючим і потенційним загрозам з боку Росії в Чорному і Азовському морях", - заявив Кулеба.

Чиновник зазначив, що решта 12 катерів уряд України зможе закупити у США в рамках програми "Міжнародні військові продажу" за гроші оборонного бюджету.

Нагадаємо, патрульні катери класу Mark VI - це дуже швидкісні катери, призначені для патрулювання прибережних морських територій і захисту портової інфраструктури. Катер може розвивати швидкість до понад 35 морських вузлів (63 км/год). Катери, які США відправлять в Україну, будуть оснащені сучасним обладнанням, зокрема, гарматними системами MSI Seahawk A2 і МК 44. До речі, Військово-морські сили України стануть одними з перших в світі, які отримають сучасний американський катер Mark VI.

Важливо відзначити, що крім патрульних катерів, Україна направила запит на придбання у США 32 систем озброєння MSI Seahawk A2, 40 гармат МК44 Bushmaster, 20 електрооптичних інфрачервоних радіолокаторів (FLIR), 16 акустичних пристроїв дальнього радіусу дії (LRAD), 16 ідентифікаційних систем "свій/чужий "(IFF) та іншого комунікаційного і допоміжного обладнання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США хочуть на 25 млн доларів збільшити військову допомогу, спрямовану на "зміцнення спроможності України ефективно захищатися від російської агресії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?