Ми працюємо над звільненням захисників Маріуполя, вони живі — Єрмак
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми працюємо над звільненням захисників Маріуполя, вони живі — Єрмак

Ми працюємо над звільненням захисників Маріуполя, вони живі — Єрмак
Джерело:  online.ua

За словами очільника ОПУ Андрія Єрмака, Головне управління розвідки Міністерства оборони України активно займається питанням звільнення українських захисників Маріуполя, а також двома британцями і громадянином Марокко, яких росіяни захопили в полон і погрожують стратити. 

Джерело:"Лівий берег"

Єрмак заявив, що робота над звільненням захисників Маріуполя триває

Представник команди Володимира Зеленського звернув увагу на те, що про деталі краще знає ГУР, але підтвердив, що це питання постійно на контролі.

Андрій Єрмак не зміг відповісти, в яких умовах утримують полонених "азовців" і якими можуть бути строки повернення захисників Маріуполя додому.

Непросте питання, займаємося. Сьогодні це головне завдання, в тому числі ГУРу. Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюсь, що наразі він ввійде в свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України, - наголосив Андрій Єрмак.

Фото - facebook.com

Журналісти також поцікавилися у очільника ОПУ, яким буде сценарій розвитку подій, якщо офіційна Москва знехтує домовленостями і почне виносити вироки полоненим, як це зробили з двома громадянами Великої Британії й одним громадянином Марокко.

ГУР, між іншим, також займається цим питанням – і британцями, і громадянином Марокко.Позиція глави держави не змінилася. Він сказав, що якщо з цими людьми щось станеться, про будь-які перемовини можна буде забути. Він про це говорив, коли вони були там (на "Азовсталі", – ред.), і продовжує займати цю позицію, поки вони не повернулися до нашої країни. Ми розуміємо, що це елемент шантажу і "підняття ставок" з боку РФ. Але давайте дочекаємося результату, - відповів Андрій Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?