Ми прийняли термінові рішення — Зеленський зробив важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми прийняли термінові рішення — Зеленський зробив важливе оголошення

Ми прийняли термінові рішення — Зеленський зробив важливе оголошення
Джерело:  online.ua

Українська влада не втрачає надії отримати новий транш по кредиту МВФ до кінця 2020 року. Але Україна і представники Фонду поки не домовилися про виплату через серйозні проблеми, негайного вирішення яких від Києва вимагає МВФ. Зокрема, є ряд складних питань, які хвилюють Міжнародний валютний фонд. Вони, зокрема, стосуються скандального рішення КСУ, який скасував частину положень антикорупційного законодавства. Для обговорення цього гострого питання президента України Володимир Зеленський провів термінові переговори з главою МВФ Крісталіною Георгієвою. Глава української держави повідомив їй, що влада прийняла термінові рішення для врегулювання скандалу з КСУ, а також виконала всі структурні маяки, передбачені для отримання нового траншу МВФ. Зеленський запевнив Георгієву, що офіційний Київ робить все можливе для того, щоб якомога швидше прийняти місію МВФ в Україні. Георгієва оцінила зусилля української влади і наголосила, що Фонд цінує співпрацю глави НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ. Про що домовилися Зеленський і Георгієва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

"На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані. Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним із пріоритетів. Ми прийняли низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій , а я запропонував парламенту проект закону про перезавантаження всього складу Конституційного Суду. Сьогодні немає ніяких загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування та відзначили план дій і підготовку відповідних законопроектів ", - відзвітував перед Георгієвою Зеленський.

Президент України запевнив главу МВФ, що послідовно підтримує незалежність Національного банку, підкресливши, що сьогодні, як ніколи, в Україні сконцентрована загальна позиція всіх антикорупційних органів, громадських організацій, дипломатичного корпусу, міжнародних партнерів для врегулювання ситуації і повного відновлення антикорупційної інфраструктури.

"Наші команди мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше завершити переговори і прийняти місію МВФ", - підсумував Зеленський.

Крісталіна Георгієва в свою чергу зазначила, що для України і подальшої співпраці МВФ з Києвом важливі прийняття збалансованого бюджету на 2021 рік, а також усунення ризиків, що виникли після недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

"Робота прем'єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні і досягти гарного прогресу. Фонд цінує співпрацю глави НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ", - зазначила Георгієва.

Глава МВФ також оцінила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ.

Як відомо, Україна розраховує в 2020 році році отримати транш від МВФ, а також 600 млн євро допомоги від Євросоюзу і 350 млн доларів від Світового банку. У Мінфіні заявляють, що Київ виконав вже чотири з десяти структурних маяків в рамках нової програми з МВФ. При цьому президент України Володимир Зеленський стверджує, що офіційний Київ уже виконав всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги, проте виникли нові серйозні проблеми. За словами українського лідера, є люди, які роблять все можливе, щоб заблокувати отримання фінансової допомоги для України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава НБУ Кирило Шевченко їздив до Вашингтона на переговори з керівництвом МВФ і Всесвітнього банку. В ході переговорів він визнавав, що виникли серйозні проблеми, термінового вирішення яких вимагають у Фонді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?