Ми проти здачі землі ворогові: біля Офісу президента України пройшла нова акція протесту
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми проти здачі землі ворогові: біля Офісу президента України пройшла нова акція протесту

Ми проти здачі землі ворогові: біля Офісу президента України пройшла нова акція протесту
Джерело:  online.ua

У понеділок, 14 жовтня, біля Офісу президента України пройшов протестний мітинг, учасники якого виступали проти розведення сил на Донбасі. В акції протесту взяли участь кілька сотень українців, серед яких були жителі прифронтової зони, переселенці з Донбасу і учасники бойових дій. Фото і відео з мітингу біля Офісу Зеленського опублікували в мережі учасники акції, передає ONLINE.UA.

Організатори перед початком мітингу заявили, що акція на Банковій - неполітичний захід. В ході акції активісти побудували на вході в будівлю велику стіну з 134 цеглинок з назвою населених пунктів, які, на думку українців, можуть опинитися в небезпеці через розведення сил на Донбасі.

"Ми проти будь-яких відводів військ з української землі. Ми проти здачі нашіх міст і сел в сірій зоні в жертву ворогові", - прокоментували свою позицію учасники мітингу.

Нагадаємо, 1 жовтня Зеленський повідомив про домовленості з розведення сил на Донбасі, які були досягнуті на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську. Тоді сторони домовилися про початок розведення військ в селі Петрівське в Донецькій області та місті Золоте Луганської області. Початок розведення сил було заплановано на 7 жовтня, але за умови дотримання повного режиму тиші по обидва боки конфлікту. На сьогоднішній день розведення сил так і не відбулося, тому що бойовики не припиняють обстріли по позиціях ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська сторона в ТКГ Донбасом зробила важливу заяву по розведенню сил в Петровському і Золотому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?