Розведення сил в Золотому і Петровському: українська сторона в ТКГ зробила важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Розведення сил в Золотому і Петровському: українська сторона в ТКГ зробила важливу заяву

Розведення сил в Золотому і Петровському: українська сторона в ТКГ зробила важливу заяву
Джерело:  online.ua

Розведення сил в Золотому і Петровському на даний момент неможливо. Причина - постійні обстріли позицій ООС з боку бойовиків. Представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков нагадав, що відведення військ буде можливе тільки після семиденного режиму тиші, який щодня зривають російські окупаційні війська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Український кризовий медіа-центр.

Резніков підкреслив, що процес розведення сил в Золотому і Петровському може проводитися тільки дзеркально. Але на даний момент його неможливо запустити, так як спостерігачі ОБСЄ не можуть підтвердити, що бойовики дотримуються всі умови щодо відведення військ. Представник української сторони ТКГ пояснив, що зривають розведення сил бойовики, які щодня відкривають вогонь по українським захисникам біля цих населених пунктів.

"Сам процес розведення сил і засобів буде здійснюватися "дзеркально" і синхронно при моніторингу з боку СММ ОБСЄ. Одностороннє виконання українською стороною мінських домовленостей, зокрема Рамкового рішення ТКГ про розведення сил і засобів, неможливо", - пояснив Резніков ситуацію.

Слід додати, що тільки за минулу добу, 13 жовтня, бойовики на Донбасі більше 20 разів порушили режим припинення вогню. Противник гатив по позиціях ООС із заборонених мінських угодами 82-мм і 120-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В тому числі, з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів російські найманці обстріляли позиції ООС в районі Золотого, що автоматично унеможливлює розведення сил в цьому районі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві визнали свій вплив на бойовиків ОРДЛО, але не змогли гарантувати розведення сил на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?