Ми самі визначимося - Київ поставив на місце путінський Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми самі визначимося - Київ поставив на місце путінський Кремль

Ми самі визначимося - Київ поставив на місце путінський Кремль
Джерело:  online.ua

Українська влада не збирається змінювати Конституцію за ультиматумами з боку Кремля. Єдиним чинником для поправок може стати виключно український народ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву спікера Дмитра Разумкова.

За його словами, також драйверами змін можуть, звичайно, стати представники влади — парламент, окремі нардепи, президент.

"І, я думаю, що ми самі визначимося з нашою Конституцією", - підкреслив Разумков.

Він пояснив, усі процеси ще не визначені на належному законодавчому рівні. Для реінтеграції ОРДЛО та Криму доведеться багато працювати.

"У моєму розумінні розділити ці два питання дуже важко... Ми рухаємося паралельними шляхами, але рухатись ми повинні, скажімо так, з однаковою швидкістю", - зауважив спікер.

У Раді є готовність підтримувати законопроєкти, які спрямовані на відновлення української територіальної цілісності, однак виключно з інтересів держави.

"Я розумію, що ми дослуховуємося, чуємо, розуміємо позицію багатьох наших партнерів і опонентів, але це українська Верховна Рада, і слово "українська" є ключовим", - додав політик.

Нагадаємо, Крим та окремі райони Донбасу залишаються окупованими з початку 2014 року. Їх повернення під український контроль неможливо до виведення окупаційних військ та ліквідації окупаційної адміністрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді остаточно визначились щодо виборів на Донбасі. У парламенті вважають, що проводити вибори зараз неможливо не тільки в ОРДЛО, але і на контрольованій Україною частині Донбасу.

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк пояснила позицію парламенту щодо виборів в Донецьку і Луганську обласні ради, які не передбачені прийнятою постановою про проведення в Україні місцевих виборів 25 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?