Ми сподівалися: принц Гаррі емоційно відреагував на жорсткий наказ Єлизавети II
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми сподівалися: принц Гаррі емоційно відреагував на жорсткий наказ Єлизавети II

Ми сподівалися: принц Гаррі емоційно відреагував на жорсткий наказ Єлизавети II
Джерело:  online.ua

Принц Гаррі вперше прокоментував наказ королеви Єлизавети II позбавити його і Меган Маркл королівських титулів. Онук британської королеви заявив, що сподівався і далі служити королеві, без державного фінансування, але це виявилося неможливим. З такою емоційною промовою принц Гаррі звернувся до британців на прийомі своєї благодійної організації Sentebale в Лондоні, передає ONLINE.UA.

"Ми сподівалися продовжити служити королеві, Співдружності і моїм військовим асоціаціям без державного фінансування. На жаль, це було неможливо... Я відчуваю величезну печаль через те, що до цього дійшло", - заявив принц Гаррі.

Він підкреслив, що намір відмовитися від королівських привілеїв було рішучим і не легковажним. Йому передували місяці переговорів після виниклих труднощів. Принц Гаррі сподівається, що такий крок нарешті призведе до "більш мирного життя".

"Це були місяці переговорів після стількох років труднощів. І я знаю, що не завжди робив все, як треба, але, що стосується цього рішення, іншого вибору насправді не було. Що я хочу пояснити - ми не йдемо від вас", - додав принц Гаррі.

Онук британської королеви запевнив, що коли він одружився на актрисі Меган Маркл, вони обидва хотіли служити країні. Він додав, що вважає Велику Британію своїм улюбленим місцем, і "це ніколи не зміниться".

Нагадаємо, герцог і герцогиня Сассекські оголосили про своє рішення відмовитися від королівських обов'язків 8 січня 2020 року. Вони заявили про бажання жити по черзі в Великій Британії і Північній Америці, а також створити власну благодійну організацію. В результаті королева Єлизавета II прийняла жорстке рішення позбавити їх королівських титулів. За рішенням монархині, Гаррі залишиться принцом і за ним збережеться титул герцога Сассекського. Меган Маркл також зберігає титул герцогині Сассекської. Однак вони не братимуть участі в майбутніх урочистих заходах або королівських турах.

Принц Гаррі і Меган Маркл, за рішенням королеви, складуть свої королівські титули навесні 2020 року. До того ж їм доведеться виплатити 2,4 млн фунтів за ремонт резиденції у Віндзорі, яка залишиться їхнім будинком в Великій Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єлизавета II представила головних спадкоємців на престол- принца Чарльза, принца Вільяма і 6-річного принца Джорджа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?